- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 6 jajek
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
- pęczek rzodkiewek
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Przygotuj twarożek: rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki. Szczypiorek umyj i posiekaj (zostaw połowę do jajecznicy). Wymieszaj rzodkiewki, szczypiorek i serek wiejski. Przypraw odrobiną soli.
- Jajka wbij na rozgrzany olej, smaż mieszając aż się zetną. Pod koniec smażenia dodaj posiekany szczypiorek. Przypraw solą i pieprzem.
- Podawaj z twarożkiem rzodkiewkowo-szczypiorkowym.
Wskazówki:
- Jeśli lubisz cebulę, jajecznicę możesz zrobić na cebulce (zrumień posiekaną cebulę na oleju, na to wbijaj jajka).
Mniam